MONOGRÀFIC: TOLERÀNCIA A LA FRUSTRACIÓ

Per a pares, mares i adults amb interès per aprendre sobre el seu funcionament, beneficis, i gestió.

La intolerància a la frustració fa que et sentis trencat i et pot submergir en queixes i amargura. L’educació dels teus fills es veu alterada perquè sou el seu model. Si et frustres i respons negativament, el nen o nena tampoc sabrà com gestionar aquest sentiment i, davant les adversitats, respondrà amb ràbia, tristesa o por a viure situacions difícils. Això condiciona la seva forma de ser, pensar i sentir.

Aquest curs tracta sobre la consciència de la pròpia tolerància a la frustració i com educar als nens i nenes per a que acceptin les decepcions i fracassos de forma sana i optimista.

  • El monogràfic es realitza el dissabte 18 de març de 2017 al centre cívic Vapor de Sta. Perpètua de Mogoda.
  • L’horari és de 10 a 14 h., amb esmorzar i servei de cangur.
  • Les psicòlogues d’Emoticat, la Carme de Andrés i la Lorena Burgueño, són les formadores.

Un entrebanc pot impulsar canvis cap a una vida millorada. Cal conèixer què i com ens frustren a partir del qual podem aprendre eines per a superar-la. Tothom té les respostes al seu interior però sovint no som conscients. Aprendre sobre la tolerància a la frustració afavoreix la resolució de conflictes amb un mateix i els altres.

Vivim millor que mai. Si comparem amb temps dels pares o avis, sembla un món estable i ple de satisfaccions… però es fon sota els nostres peus. Vivim d’infart, amb una gran sensació d’incertesa. Tots compartim frustracions amb tristesa, ressentiment, passivitat, negativitat o agressivitat. La intolerància a la frustració és normal ja que les emocions immediates desagradables creen confusió. Després és quan hem d’actuar ja que el bloqueig ens pot submergir en actitud negatives que afecten la salut emocional i física.

Cal un canvi i el motor és la motivació per aprendre i actuar d’una forma diferent. La clau és una actitud positiva. Els nens i nenes aprenen a interpretar el món segons ho fan els seus pares. Les persones optimistes surten de les dificultats reforçades. Una mare o un pare entusiasta ens ensenya des de petits a tenir una visió estimulant de la realitat. També l’aprenem quan ens fem grans a través de l’observació i l’experiència dels anys. Una actitud positiva en les situacions diàries, impedeix la negativitat dels demés i ens porta a donar sense esperar res a canvi. Serem autèntics, no especials perquè tothom ho és, compartim dissorts i  alegries. No som ni els més desgraciats ni els més feliços del món.

La teva derrota amb les de tantes altres persones, serà letal per a societat.  Compartim el món amb set mil milions i tots i totes el construïm per a que l’heretin els nostres infants. Cada aportació és important. La teva també, pels teus fills i filles.

La frustració és una resposta emocional als obstacles que ens impedeixen avançar. És la culminació de la passivitat quan no aconseguim el que volem. Hi ha situacions més o menys difícils que ens poden produir tristesa i decepció (perdre o no aconseguir un treball, no poder tenir fill, suspendre un examen, no ser correspost en l’amor o l’amistat…). És normal sentir-se impotent o estar confós i no veure sortida als problemes. Ens veiem privats del que desitgem.

Algunes persones viuen en una insatisfacció i queixa permanent. Altres prefereixen agafar les regnes de la seva vida per a millorar-la. Una desgràcia pot aportar l’empenta per a donar un pas endavant i trobar l’energia i el valor que permeten sobreposar-se.

El monogràfic de frustració et proporciona un suport on començar el canvi cap una millor consciència del que fas i del que pots fer. Fer servir eines de l’educació emocional per a comprendre la teva intolerància a la frustració, et guia en l’educació dels teus fills. Ells també han de resoldre situacions conflictives i, en major o menor mesura, els determina com respondran en el futur, amb afrontament o bloqueig.

PROGRAMA DEL CURS

10,00 h.  Lliurement de documentació, apunts i presentacions
10,15 h.   La frustració i les respostes emocionals
10,45 h.  Ets tolerant a la frustració?
11,15 h.   Comprendre i gestionar la pròpia frustració
11,45 h.   Intervenció del grup, dubtes
12,00 h.  Esmorzar
12,30 h.  Són els teus fills tolerants a la frustració?
13,00 h.  Educació emocional per a la tolerància a la frustració
14,00 h.  Fi del monogràfic

El curs inclou seguiment un cop finalitzat. Pots adreçar-te a les psicòlogues per correu electrònic pels coneixements o la posada en pràctica.

Posa’t en contacte amb Emoticat >>

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *